343. Voor mij geen griepprik dit jaar

Vorige week lag ie weer in de brievenbus. De anonieme enveloppe met daarin een brief van mijn huisarts. Ik dacht eerst dat het zou gaan om de veranderingen in de praktijk. Dr. Trui neemt afscheid, dr. Jasje blijft zitten en er komt een dr. Rokje bij. Maar dat was niet de inhoud van de brief. Nee, het was de oproep om weer deel te nemen aan de griepprik. De zo hoognodige, geldverslindende griepprik.

Het afgelopen jaar heb ik voor het eerst geen griepprik gehaald en dat is me, moet ik zeggen, prima bevallen. Voor het eerst in lange tijd ben ik in de winter niet ziek geweest. Mijn keel en smaakpapillen hebben het dit jaar niet laten afweten. Ik heb geen snotterige en zweterige toestanden gehad, waar ik meestal direct na de toediening van zo’n prik wel last van had.

Het is altijd een heel gedoe met die prik. Met velen in de rij staan om iets gratis te krijgen. Gratis voor de klant, maar wie betaalt dat? De klant toch, indirect via zijn verzekering. Aan de lopende band zitten assistentes en artsen te prikken alsof ze het leuk vinden. Effen dat venijnige naaldje in je arm duwen. Nou laat ik er vaker een naald inzetten doordat ik donor plasmaferese ben bij de bloedbank, Sanquin. Ik heb er dus geen moeite mee, maar ik heb bij prikbeurten gestaan dat men met zweet op het voorhoofd in afwachting was van de prik. Er werd nog net geen snoepje opgelegd om te troosten.

Nou viel mijn oog op een site die deze griepprik juist afraadt. Een griepprik gaat namelijk gepaard met tal van neveneffecten en ze bevatten grote hoeveelheden giftige chemicaliën, zo lees ik. Wat is dan de zin van zo’n prik.

Het artikel vertelt verder dat de griepprik je juist ziek maakt. En dat onderschrijf ik. Je wordt er ziek van omdat het griepvirus in het lichaam binnenkomt en het lichaam probeert er zich hiertegen vervolgens te verzetten. Met als resultaat dat dit op de lange termijn kan leiden tot een verzwakking van het immuunsysteem. Nou begrijp ik wel dat de griepprik wordt toegediend aan mensen die een verhoogd risico hebben tot ziek worden, maar om het proces met zo’n prik dan te beïnvloeden, vind ik kwalijk. Wil men het immuunsysteem zodanig beïnvloeden dat men er eerder onderdoor gaat? Lekker dan.

De griepprik bevat het griepvirus, maar daarnaast bevat het nog tal van andere schadelijke ingrediënten. Het gaat onder meer om kwik, wat een zwaar metaal is met zware neveneffecten zoals depressies, hartproblemen, geheugenverlies, ademhalingsproblemen, en nog vele andere problemen. Dus waarom? Ik heb wederom besloten af te zien van de griepprik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.